Brief dokter Titanic terug in Belfast

Een brief die is geschreven door een dokter die dienst deed op de Titanic, is weer terug bij de familie in Belfast.

De brief werd aangeboden op een veiling in New York, en de familie van John Edward Simpson heeft beroep gedaan op een weldoener om die brief te kopen om zo het weer terug te brengen naar Belfast.

De dokter schreef de brief aan zijn moeder Elizabeth in Belfast, op 11 April 1912, een dag voordat de Titanic zonk.
Het was geschreven op papier met het logo RMS Titanic bovenaan.
De 37 jarige dokter schreef onder meer dat het goed met hem ging en dat de cabine op de Titanic waarin hij verbleef groter was dan die van de Olympic, waar hij eerst had gewerkt.

De brief werd in Cobh (vroeger Queenstown), Ierland op de post gedaan, de laatste haven die de titanic aandeed voordat het naar Amerika zou gaan.

Drie dagen nadat Simpson het schreef, overleed hij samen met 1500 medepassagiers toen het schip tegen een ijsberg botste.

De brief was voor generaties in de familie totdat Simpsons dochter van 81 jaar het 15 jaar geleden gaf aan een Titanic liefhebber in Nederland.
De brief zal volgende maand deel uitmaken van een tentoonstelling in Belfast over het 100-jarige jubileum van de Titanic.

bron

Be Sociable, Share!
Dit artikel is geplaatst in Skijpsche en getagged , . Bookmark hier de permalink.

One Response to Brief dokter Titanic terug in Belfast

  1. Damian zegt:

    Leuk artikel over Titanic! Bijzonder dat zo’n stuk bewaard is gebleven. Hopelijk lukt het om naar Belfast te gaan om de tentoonstelling te bezoeken.

Geef een reactie