Rechter buigt zich over aanklacht tegen verzender tekstbericht

Als je bij een sms versturen een ongeluk veroorzaakt, dan ben je vanzelfsprekend verantwoordelijk . Maar een rechter in Amerika moet nu ook beslissen of de verzender ook verantwoordelijk gehouden kan worden.

Een rechter uit New Jersey moet zijn oordeel uitspreken of een verzender van een tekstbericht mede verantwoordelijk is  voor een auto ongeluk. Toen Kyle Best een tekstbericht las die Shannon Collona hem verzond, raakte hij van zijn weghelft af en raakte de auto van een tegemoetkomende auto.

De advocaat van David en Linda Kuber die bij dit ongeluk hun benen verloren wil Shanon Colonna ook verantwoordelijk houden.

“Ze was niet fysiek aanwezig in de auto maar wel digitaal,” aldus advocaat Skippy Weinstein, “de man die op de uitkijk staat bij een bankoverval is net zo schuldig als de bankrover.”

Weinstein vind dat Sharon Colonna moest weten dat haar vriend op weg naar huis was en dat tekst berichten verzenden tijdens het rijden illegaal is. Dus Sharon heeft moedwillig bijgedragen aan een tekst conversatie tussen haar en haar vriend.

Joseph McGlone, de advocaat van Sharon Colonna vind dat de zaak geen kans heeft en heeft de rechter David Rand gevraagd om de zaak te laten vallen. ” De verzender kan niet controleren of voorspellen wanneer de ontvanger het leest of een tekstbericht terugstuurt,”aldus de advocaat,”De verzender van het tekstbericht heeft het recht om aan te nemen dat het bericht wordt gelezen als het veilig is.”

bron msnbc

 

Be Sociable, Share!
Dit artikel is geplaatst in Skijpsche en getagged , , , . Bookmark hier de permalink.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.